Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с лимон, риган и бяло вино

Пиле с лимон, риган и бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пиле с лимон, риган и бяло вино1 / 2
16/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • бяло вино - 130 мл
  • бульон - 350 мл пилешки от кубчета
  • риган - 2 щипки
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на четвъртинки, лимонът се измива и се реже на тънки резени. В голям тиган се слага пилето, лукът, лимоновите резени.

Чесънът се реже на ситно и се добавя в тавата. Всичко се напръсква със зехтин. Пилето, лукът, чесънът и лимоновите резенчета се пържат по 5 минути от всяка страна.

В тава се налива виното, слага се пилето, лимоните, чесънът, лукът и бульонът и всичко се пече 45 минути на 200 градуса. Поръсва се с риган и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: