вторник, 30 септември

Свинско с топено сирене и гъби

Публикувана от:
Видяно: 20 859 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Свинско с топено сирене и гъби
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от плешка, нарязано на кубчета
  • гъби - 500 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло сухо
  • сметана - 1 ч.ч.
  • сирене - 100 г топено и пушено
  • сол
  • черен пипер
  • олио

Приготвяне на Свинско с топено сирене и гъби

В тиган сагрейте мазнина и на силен огън запържете свинските късчета. Добавете нарязаните гъби при месото и подправете на вкус със сол и черен пипер.

Намалете огъня, сложете капак и задушавайте, докато се изпари почти цялата течност от гъбите. Долейте 1/2 ч.ч. вино и продължите да задушавате, като от време на време разбърквате. Задушава се около 20-25 минути, добавя се останалата част от виното и ври още 15-на минути.

Накрая добавете сметаната и оставете на котлона още 5-6 минути. Добавете нарязаното на малки парченца пушено сирене, разбъркайте, докато се разтопи и свалете от котлона.

3.8 от 12 Гласа

Отзиви (4)

  • 0
    0
    Отговор
    p.staewa

    2013-11-05, Оценка 5 от 5 за Свинско с топено сирене и гъби

    Според мен всички е точно.
  • 0
    0
    Отговор
    Борко

    2012-06-29, Оценка 3 от 5 за Свинско с топено сирене и гъби

    много хубаво става, наскоро го приготвих. Според мен всички е точно, но явно хора с различни вкусове
  • 0
    0
    Отговор
    Васко

    2012-06-28, Оценка 5 от 5 за Свинско с топено сирене и гъби

    Аман от маанджии/ако разбирате думата/.Ами дай точната рецепта де!
  • 0
    0
    Отговор
    маца

    2011-03-26, Оценка 4 от 5 за Свинско с топено сирене и гъби

    Не е точна рецептата.

Домашна и уникална рецепта за Свинско с топено сирене и гъби. Намери ли това, което търсиш? Виж останалите специалитети за Свинско с топено сирене и гъби. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Препоръки как се приготвя Свинско с топено сирене и гъби в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.