Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф с леща и пилешко

Пилаф с леща и пилешко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пилаф с леща и пилешко1 / 2
22/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Още един от бисерите на постната Турска кухня, който може да заблести и на вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кимион - 1 ч.л. семена
  • кориандър - 2 ч.л. семена
  • канела - 1/2 ч.л.
  • домати - 400 г от консерва
  • бульон - 600 - 750 мл пилешки
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • леща - 100 г
  • кафяв ориз - 100 г
  • пилешко месо - 150 г
  • шам фъстък - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина, добавете лука и го запържете.

Прибавете чесъна и подправките и гответе 1 минута, след което прибавете доматите бульона и захарта.

Прибавете лещата, ориза и кипнете. Покрийте и варете 30-35 минути.

Сервирайте с нарязан шамфъстък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: