Бозбаш по еревански

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Бозбаш по еревански1 / 2
18/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Арменски специалитет с агнешко месо - звучи ли ви като вкусно обещание за страхотна вечеря"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • нахут - 120 г от консерва
  • картофи - 400 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • домати - 60 г пюре
  • ябълки - 1 бр.
  • сини сливи - 10 бр. сушени
  • черен пипер
  • подправки - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчето с големина от по 100 г и го сварете до готовност. Извадете ги и в бульона от варенето добавете нахута. Варете до омекването му, върнете обратно месото и добавете картофите.

Докато ястието къкри на котлона, запържете в маслото ситно нарязания лук и доматеното пюре.

Добавете предварително накиснатите в студена вода сливи, обезкостени и нарязани на парчета и ябълката, нарязана на четвъртинки.

Сложете при останалите продукти и варете още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: