Еклерова торта с крем Брюле

22/10/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Ще се влюбите в тази торта - вкусът ѝ си струва старанието "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо47 173
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5

Необходими Съставки

  • блатове - 2 кръгли за торта
  • еклери - 20 броя готови мини
  • крокан - + шоколадов корнфлейкс за украса
  • кокос - кокосови стърготини за украса
  • прясно мляко - 300 мл за крем Брюле
  • сметана - 1 л готварска
  • яйца - 12 жълтъка
  • захар - 350 г
  • желатин - 1 пакетче

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта в дълбока купа, прибавете прясното мляко и сметаната и разбъркайте добре. Поставете купата в тенджера, така че дъното й да е леко потопено във полувряща вода. Кремът се сгъстява се за 10-15 минути при непрекъснато бъркане.

Накиснете във вода желатина и следкато набъбне го разтопете на водна баня и с непрекъснато бъркане го добавете към стегналите се жълтъци. Кремът се оттегля от котлона и се оставя да се охлади.

Поставете един от блатовете във форма за торта с пръстен. Залейте се с част от крема и сложете втория блат и пак част от крема. Отгоре се нареждат еклерите и се заливат с останалия крем Брюле, като е добре еклерите да се облеят с крема.

Оставете еклеровата торта в хладилник, за да стегне, след което извадете от формата и филирайте отстрани и с ръка украсете с кокосовите стърготини и крокана и смлян корнфлейкс. Отгоре направете украса по избор.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 4
3 2
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

мариелка
мариелка
31.12.2013 12:50
Тортата стана супер направих я по рецептата истана много добре много ми хареса
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти