Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Дълбоко пържена риба

Дълбоко пържена риба

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Дълбоко пържена риба1 / 2
20/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 500 г
  • брашно - 115 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • белтъци - 2 бр.
  • скариди - 200 г
  • прясно мляко - 225 мл
  • лимони - за сервиране
  • магданоз
  • царевично олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипка сол. Направете кладенче в центъра и сипете жълтъка и зехтина. Разбъркайте добре, добавете млякото и разбивайте до получаването на хомогенна смес.

Загрейте олиото. Разбийте белтъците в отделната купа, след което внимателно ги сипете към сместа с брашното.

Топвайте нарязаните рибени филенца и почистените скариди и ги запържете в загрятото олио. Сервирайте с магданоз и резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: