Домашен кекс с лимонова кора

22/06/2015
Мина Герговаот Мина ГерговаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 866
  • Преглеждания за месеца570
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена6

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

1. В една купа разбийте яйцата.

2. След като разбиете добре яйцата, добавяте и захарта и отново разбивате добре, изсипвате и олиото, като сипвате бавно и постоянно бъркате.

3. Отделно разбъркайте киселото мляко и содата и ги изсипете в останалата смес.

4. Настържете кората на един лимон и я добавете, а след нея на части добавяте и брашното.

5. Колкото повече бъркате между отделните дози брашно, толкова по-малък е шансът да се образуват бучки.

6. Намажете тавичка с олио или масло и поръсете с малко брашно (ако използвате силиконова форма, не е необходимо да набрашнявате).

7. Изсипете около 1/4 от тестото в тавичката, а останалото разбъркайте с какаото.

8. Изсипете какаовото тесто върху останалото в тавичката и с помощта на лъжичка разбъркайте леко в центъра, за да влезе част от какаовото тесто навътре и да се получи украса.

9. Печете в предварително загрята на 230-250 градуса за около 30-40 мин.

10. След като кексът изстине, го поръсете с пудра захар.

Добър Апетит!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Алекс
Алекс
23.11.2015 12:58
Благодаря за рецептата. Планирам да я опитам и стигам до въпроса: колко грама е една чаена чаша? Аз имам три вида чаени чаши в къщи, и трите са различен размер, та се питах не е ли по удобно да се дават мерките в грамаж, вместо в чаши?
0
0
веси
веси
22.07.2015 12:08
40 минути ........на 250 градуса......?
0
0
Мина Гергова
Мина Гергова
18.07.2015 14:47
Няма защо! Всъщност воже да добавите и ванилия и вместо лимонова кора да сложите портокалова! Всеки според вкуса си!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв