Италианско предястие с пъпеш и козе сирене

23/06/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2.7 от 5

Необходими Съставки

  • пъпеш - 400 г
  • шунка - 200 г
  • салата aйсберг - 1 бр.
  • босилек - 3 стръка
  • мента - 3 стръка
  • козе сирене - 200 г
  • за соса
  • чесън - 2 скилидки
  • орехи - 50 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 100 мл
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сос, като чесънът и орехите се запържват в зехтина за 3 минути. Добавя се олиото, соевият сос и всичко се разбърква.

Лимоните се изстисква и сокът се добавя в соса. Сваля се от котлона и се охлажда. Салатата айсберг се накъсва, козето сирене се реже на кубчета. Пъпешът се реже на кубчета.

В купа се слагат първо кубчетата пъпеш, отгоре нарязаната на ситно шунка, върху нея се слага козето сирене, отгоре накъсаната салата айсберг. Полива се със соса.

Босилекът и ментата се нарязват на ситно и с тях се поръсва салатата.

подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар