Бутер пай с пилешко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Бутер пай с пилешко1 / 2
24/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • сайдер - 300 мл
  • бульон - 300 мл пилешки
  • целина - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • естрагон - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • бутертесто - 500 г
  • яйца - 1 бр. разбито
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бутчетата със сайдера и бульона в тенджера, овкусете със сол и черен пипер и варете на слаб огън 45 минути. Извадете месото и задушете целината в бульона за 4-5 минути. Отцедете я и прецедете бульона.

Ако е необходимо, долейте към него вода, така че общо да се получи 600 мл течност. Разтопете маслото, добавете брашно, бульона и кипнете. Варете, докато течността се редуцира. Добавете подправките. Обезкостете бутчетата и ги сложете във форма за печене.

Отгоре изсипете соса. Разточете тестото, намажете го с яйце и сложете отгоре върху формата, като леко притиснете краищата. Изпечете пая в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: