Сръбски млечен сладкиш

29/07/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Интересен млечно-сиропиран сладкиш от Сръбската кухня!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 588
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се смесва с брашното и бакпулвера. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват със захарта и се смесват внимателно с белтъците.

Добавя се сместа с брашното и всичко се разбърква. Излива се в тавичка, постлана с хартия за печене. Пече се 25 минути на 180 градуса.

Вади се от фурната и се оставя да изстине в тавичката. Млякото се загрява, без да кипва, добавя се кафявата захар и ванилията и се разбърква до разтопяването на захарта.

Сладкишът се залива с млякото и се оставя да изстине напълно.

подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!