Сръбски млечен сладкиш

29/07/2015
"Интересен млечно-сиропиран сладкиш от Сръбската кухня!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 764
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • грис - 80 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 80 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • кафява захар - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се смесва с брашното и бакпулвера. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват със захарта и се смесват внимателно с белтъците.

Добавя се сместа с брашното и всичко се разбърква. Излива се в тавичка, постлана с хартия за печене. Пече се 25 минути на 180 градуса.

Вади се от фурната и се оставя да изстине в тавичката. Млякото се загрява, без да кипва, добавя се кафявата захар и ванилията и се разбърква до разтопяването на захарта.

Сладкишът се залива с млякото и се оставя да изстине напълно.

подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар