Неаполитанска торта с бадемов ликьор

28/06/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2688
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо558
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бадеми - 100 г смлени + 50 г филирани
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • бадемов ликьор - 8 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • за сиропа
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с пудрата захар. Добавят се белтъците, брашното, смлените бадеми и бакпулвера.

Разбърква се и се слага в ринг за торта, постлан с хартия за печене.

Пече се 40 минути на 180 градуса. Охлажда се за половин час, набожда се с клечка за зъби и се сиропира с ликьора и лимоновия сок.

Пудрата захар се смесва с вода, така, че да се получи гъста глазура. Тортата се намазва с глазурата и се поръсва с филираните бадеми.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар