Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бадемова Торта»Италианска торта с бадемови блатове

Италианска торта с бадемови блатове

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италианска торта с бадемови блатове1 / 2
03/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бадеми - 250 г смлени
  • пудра захар - 170 г
  • яйца - 2 бр. белтъци
  • шоколад - 150 г настърган
  • масло - 200 г
  • еспресо - 200 мл
  • коняк - 40 мл
  • бадемов ликьор - 2 с.л.
  • бадеми - 4 с.л. филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените бадеми се смесват с пудрата захар и белтъците, разбити на сняг.

Тестото се разделя на три равни части, всяка част се разточва между два слоя прозрачно фолио за свежо съхранение. Слагат се в тавички, постлани с хартия за печене.

Пекат се по 15 минути на 150 градуса, охлаждат се и се сиропират с еспресото. Маслото и пудрата захар се разбиват на крем. Добавя се конякът и ликьорът и се разбърква.

Блатовете се мажат с крем, поръсват се с шоколада и се редят един върху друг.

Тортата се оставя за 4 часа в хладилника, поръсва се с филирани бадеми и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: