Картофи по латвийски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Картофи по латвийски1 / 2
25/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Страхотни картофки с лук, които направо се топят в устата..."

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се режат на кръгли резени. Лукът се реже на тънки шайби.

На дъното на тенджера се слага олиото и отгоре се слага слой картофи. Отгоре се слага слой лук, поръсва се със сол и черен пипер и се покрива със слой картофи.

Така се редуват слоевете, като най-горният слой е от картофи. В тенджерата се налива три четвърти чаша вода и ястието се похлупва с капак и се оставя да заври.

След това котлонът се намалява до минимум и ястието се готви още 45 минути. Сервира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: