Бразилска рибена супа с кокосово мляко

28/06/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо801
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се загрява олиото и в него се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се ситно нарязаният чесън и нарязаните на колелца люти чушки и всичко се пържи 10 минути.

Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се нарязват на ситно. Добавят се към пържения лук и чесън.

Два от лимоните се изцеждат и сокът се добавя към сместа в тенджерата. Всичко се пържи 5 минути. Добавят се скаридите и бульонът. След 5 минути се добавя кокосовото мляко и солта.

На дъното на дълбок тиган се излива зехтинът и щом се загрее, се слага рибното филе. Загрява се на среден огън и щом рибата се загрее достатъчно, без да се е изпържила, се пресипва в тенджерата.

Супата се вари 10 минути и се разпределя в чинии. Останалите два лимона се режат на тънки резенчета, без да се белят, и се пускат в чиниите със супа.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар