Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Плокщайнис - литовски картофен пудинг

Плокщайнис - литовски картофен пудинг

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Плокщайнис - литовски картофен пудинг1 / 2
03/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • яйца - 1 бр.
  • бекон - 50 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се настъргват на едро. Добавя се яйцето и солта и сместа се разбърква много добре.

Сместа се изсипва в намазана с мазнина тава и се пече 35 минути на 180 градуса.

След това се вади и още горещо се разрязва на порции. Лукът се нарязва на ситно, беконът се реже на кубчета.

Лукът се запържва до златисто, добавя се беконът и сместа се пържи още 4 минути при непрекъснато бъркане.

Пудингът се сервира, като върху всяка порция се слага от пържения лук с бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: