Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Австрийски маслени кнедли

Австрийски маслени кнедли

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Австрийски маслени кнедли1 / 2
04/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бульон - 4 ч.ч. от кубчета пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива, като по една лъжица се добавя от брашното и от прясното мляко.

Яйцата се разбиват и се добавят в млечната смес. Разбърква се добре, докато тестото не започне да се отделя от стените на съда.

Бульонът се кипва. В него се топва супена лъжица и с нея се загребва от тестото и се слага във врящия бульон.

Кнедлите се варят 6 минути и се сервират заедно с бульона, в който са се варили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: