Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Сладък австрийски омлет

Сладък австрийски омлет

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сладък австрийски омлет1 / 2
28/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пухкава и ароматна изненада от австрийската кухня !"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 6 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • стафиди - 2 шепи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват със захарта, млякото, брашното и солта.

Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. В голям тиган се разтопява малко от маслото и се пържат палачинки от сместа.

Трябва да се получат 8 палачинки, които се пържат на бавен огън, за да се надигнат и да станат златисти. Пържат се от двете страни и се вадят в чинии, като се поръсват с пудра захар.

Стафидите се поливат с гореща вода, оставят се за 5 минути, отцеждат се, загряват се на тиган за 2 минути и се разпределят върху омлетите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: