Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Цибрики - беларуски картофени топчета

Цибрики - беларуски картофени топчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Цибрики - беларуски картофени топчета1 / 2
01/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • брашно - 5 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сметана - 300 г
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се настъргват на ситното ренде. Слагат се в марля, която се оставя в гевгир и картофите се оставят да се отцедят за 2 часа.

След това марлята се изстисква много добре.

Картофите се смесват с една лъжица от брашното и се оформят малки топчета - с големината на череша.

Овалват се в брашно и се пържат в загрято олио до златисто. Сметаната се разбива, добавя се солта и топчетата се сервират заедно с битата сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: