Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Хрупкави зеленчуци с кресон

Хрупкави зеленчуци с кресон

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Хрупкави зеленчуци с кресон1 / 2
29/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • моркови - 380 г
  • тиквички - 380 г
  • целина - 2 стръка
  • масло - 30 г
  • кресон - 1 връзка
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите и тиквичките на пръчки. Сложете морковите в купа, залейте с 2 с.л. вода и гответе на пълна мощ около 5-6 минути под похлупак.

Преместете ги в краищата на съда и в средата поставете тиквичките и нарязаните на ленти стръкове целина.

Върнете обратно в микровълновата и гответе още 4-5 минути. Разтопете за около 30 секунди маслото във фурната, добавете наситнен кресон, сол и черен пипер.

Разбъркайте добре и овкусете със сместа добре отцедените зеленчуци. Разбъркайте и поднесете веднага.

По желание към ястието може да добавите и други зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: