Класически спагети Карбонара

30/06/2015
Marianaот MarianaИноватор / Автор
"Днес сме сготвили Класически спагети карбонара и приемаме гости Препоръчително е гостите да носят вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 361
  • Преглеждания за месеца1613
  • Преглеждания за седмицата82
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете за кратко скилидката чесън и листата салвия. Добавете ситно нарязания бекони сотирайте за около 10 минути, докато беконът получи златист загар.

Отстранете чесъна и салвията. Междувременно сложете спагетите във вряла подсолена вода и варете според упътването, като внимавате да не се разварят.

Отцедете ги, като си запазите 1 ч.ч. от бульона. Добавете спагетите към бекона, разбъркайте и гответе 1-2 минути.

Залейте пастата с предварително разбитите яйца, смесени с настъргания пармезан, разбъркайте и отстранете от котлона. Разпределете в затоплени чинии и поднесете веднага.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ancona
Ancona
26.04.2017 22:16
Рецептата е най-близо до истинската за разлика от много други написани тук. Но масло и салвия не се слагат, бекона пуска достатъчно мазнина.
0
0
Теодора Мещерова
Сия, що не вземеш да отвориш един рецептурник и да видиш как се прави?!? Мен ме е учил майстор готвач на тази рецепта.
0
0
Gabriela Sergieva
Gabriela Sergieva
15.05.2016 20:41
Рецептата е интересна!
Освен яйцето и бекона, всички останали продукти нямат нищо общо с КЛАСИЧЕСКАТА КАРБОНАРА !!!
За всеки италианец, този вид паста е истинско коштунство и обида към кухнята обявена и сертифицирана за световно богатство, а именно СРЕДИЗЕМНОМОРСКАТА!!!
Не обърквайте понятията на народа, предлагайте оригиналните рецепти, а този вид качамак наречетего с друго име.
13
0

Виж всички коментари или напиши такъв