Класически спагети Карбонара

30/06/2015
"Днес сме сготвили Класически спагети карбонара и приемаме гости Препоръчително е гостите да носят вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 949
  • Преглеждания за месеца1091
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бекон - 125 г пушен
  • спагети - 350 г
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • салвия - 4 листа
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете за кратко скилидката чесън и листата салвия. Добавете ситно нарязания бекони сотирайте за около 10 минути, докато беконът получи златист загар.

Отстранете чесъна и салвията. Междувременно сложете спагетите във вряла подсолена вода и варете според упътването, като внимавате да не се разварят.

Отцедете ги, като си запазите 1 ч.ч. от бульона. Добавете спагетите към бекона, разбъркайте и гответе 1-2 минути.

Залейте пастата с предварително разбитите яйца, смесени с настъргания пармезан, разбъркайте и отстранете от котлона. Разпределете в затоплени чинии и поднесете веднага.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ancona
Ancona
26.04.2017 22:16
Рецептата е най-близо до истинската за разлика от много други написани тук. Но масло и салвия не се слагат, бекона пуска достатъчно мазнина.
1
0
Теодора Мещерова
Сия, що не вземеш да отвориш един рецептурник и да видиш как се прави?!? Мен ме е учил майстор готвач на тази рецепта.
0
0
Ancona
Ancona
20.11.2016 20:31
Може да работите като професионален готвач, но това което сте написала е пълна глупост. Ясно, че майстор готвача разбира колкото вас.
2
0
Теодора Мещерова
Виж кво, мила, аз работя като Готвач в професионална кухня, такче не ме учи какво да правя. Готвя за много хора, които харесват това, което правя. Все пак благодаря за мнението.
0
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.08.2016 01:26
Теодора,не знам ти какви рецептурници ползваш и какви майстори те учат ,но очевидно на нищо не са те научили :) Карбонара се прави само с паста,яйца,бекон и пармезан...всичко друго е интерпретация и това че твоя майстор е слагал краставици и гъби си е лично негов вкус. И другия път, когато ме пращаш за рецептурници вземи първо ти прочети, за да не се изложиш :) И между другото, видях рецептата ти за Карбонара, която си публикувала и не само от съставките,ами и от вида и ти казвам че има още много да се учиш :) Поздрави!
5
0
Gabriela Sergieva
Gabriela Sergieva
15.05.2016 20:41
Рецептата е интересна!
Освен яйцето и бекона, всички останали продукти нямат нищо общо с КЛАСИЧЕСКАТА КАРБОНАРА !!!
За всеки италианец, този вид паста е истинско коштунство и обида към кухнята обявена и сертифицирана за световно богатство, а именно СРЕДИЗЕМНОМОРСКАТА!!!
Не обърквайте понятията на народа, предлагайте оригиналните рецепти, а този вид качамак наречетего с друго име.
16
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
11.08.2016 12:14
Теодора, написахте такава глупост, че чак не мога да повярвам на очите си! От къде ги измислихте тея кисели краставици? Вашето може да е Теодоронара, в никакъв случай не и Карбонара
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв