Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Сусамови фалафели с таханов сос

Сусамови фалафели с таханов сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Сусамови фалафели с таханов сос1 / 2
02/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Знаете ли какво е това, което е два пъти по-вкусно от обикновените фалафели? Точно така, сусамовите фалафели"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • кориандър - 1 ч.л. семена
  • кимион - 1 ч.л.
  • мента - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - за овалване
  • черен пипер
  • сол
  • За тахановия сос
  • кисело мляко - 200 г
  • тахан - 2 с.л.
  • кайенски пипер - 1 ч.л.
  • мента - 1 с.л.
  • зелен лук - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте нахута със студена вода и го оставете да престои за 1 нощ.

Отцедете и ги сварете. Междувременно направете дипа, като за целта смесите добре всички продукти. Сложете го в хладилник.

Смесете нахута с чесъна, лютата чушка, подправките и зеления лук. Смесете с яйцето и пасирайте.

Оформете 12 фалафела и ги оваляйте в сусама. Изпържете и поднесете със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: