Алфахорес - аржентински бадемови сладки

03/07/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо896
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва. Маслото се разбива със захарта, добавя се ванилията.

Едно по едно се добавят яйцата при непрекъснато разбъркване. Добавя се брашното, лимоновата кора и смлените бадеми и се замесва тесто.

Оставя се в хладилника за 30 минути. От тестото се прави дебел фитил и се нарязва на резени с дебелина около сантиметър.

Нареждат се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 20 минути на 180 градуса.

По желание може да ги слепите с шоколад или сладко по избор и да ги поръсите с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!