Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Алфахорес - аржентински бадемови сладки

Алфахорес - аржентински бадемови сладки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Алфахорес - аржентински бадемови сладки1 / 3
03/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15-20 бр.
"Това дето пише да ги слепите по желание, да се чете като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги слепете с шоколад или любимото сладко"

Необходими Продукти

  • бадеми - 250 г смлени
  • масло - 300 г
  • захар - 225 г
  • лимони - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва. Маслото се разбива със захарта, добавя се ванилията.

Едно по едно се добавят яйцата при непрекъснато разбъркване. Добавя се брашното, лимоновата кора и смлените бадеми и се замесва тесто.

Оставя се в хладилника за 30 минути. От тестото се прави дебел фитил и се нарязва на резени с дебелина около сантиметър.

Нареждат се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 20 минути на 180 градуса.

По желание може да ги слепите с шоколад или сладко по избор и да ги поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: