Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Баница с пилешки дробчета

Баница с пилешки дробчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Баница с пилешки дробчета1 / 2
12/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
"Мъжка баница с ароматна плънка от дреболийки и бутер тесто. Бързо се приготвя и още по-бързо се излапва"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • гъби - 400 г
  • пилешки дробчета - 200 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • маргарин - 30 мл течен
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете от бутер тестото няколко окръжности с формата и големината на йенското стъкло, в което ще се приготвя ястието. Пекат се в предварително загрята на 200 С фурна.

За плънката гъбите се сваряват в 1/2 л. вода и леко се пасират. Дробчетата се нарязват на ситно и се запържват в малко олио. Към гъбите се прибавя дробът, пилешкият бульон и се подправя със сол и черен пипер на вкус.

От брашното, гъбения бульон, прясното мляко и течния маргарин пригответе сос Бешамел, който се подправя със сол, черен и червен пипер. Смесете соса с плънката.

На дъното на йенския съд, върху платка от бутер тесто се разпределя част от плънката и така се редува докато свърши плънката. Завършва се с бутер тесто и ястието се пече 5-6 минути в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аййй
Аййй
Ефросинооо, далаверата започва да се изражда-баница с дробчета? А може ли и със свински ушета???
01.01.2014 17:07
1