Френска салата с рокфор и авокадо

30/07/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 768
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • Рокфор - 100 г
  • авокадо - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • салата айсберг - 1 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • орехови ядки - 50 г
  • магданоз - 15 стръка
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се нарязва на ситно и се смесва с рокфора, намачкан с вилица. Всичко се разбърква много добре и се добавя по малко зехтинът и лимоновият сок. Разбърква се добре, добавя се солта и белият пипер. Оставя се във фризера за 20 минути.

Авокадото се разрязва на две, костилката се маха и меката част се изгребва с лъжица. Нарязва се на едро. Чушката се реже на тънки ивици.

Салатата айсберг се накъсва на едро. В купа се слага салатата айсберг, отгоре се слагат парчетата авокадо и нарязаната чушка.

Поръсват се с ореховите ядки. От фризера се вади сместа със сиренето рокфора, натрошава се на парчета с вилица и се слага върху салатата. Оставя се за 10 минути на стайна температура и се сервира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите