Френска салата с рокфор и авокадо

30/07/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 799
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се нарязва на ситно и се смесва с рокфора, намачкан с вилица. Всичко се разбърква много добре и се добавя по малко зехтинът и лимоновият сок. Разбърква се добре, добавя се солта и белият пипер. Оставя се във фризера за 20 минути.

Авокадото се разрязва на две, костилката се маха и меката част се изгребва с лъжица. Нарязва се на едро. Чушката се реже на тънки ивици.

Салатата айсберг се накъсва на едро. В купа се слага салатата айсберг, отгоре се слагат парчетата авокадо и нарязаната чушка.

Поръсват се с ореховите ядки. От фризера се вади сместа със сиренето рокфора, натрошава се на парчета с вилица и се слага върху салатата. Оставя се за 10 минути на стайна температура и се сервира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар