Френски сладкиш с коняк и череши

05/07/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо620
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се почистват от костилките. Брашното се пресява. Маслото се разбива със захарта до кремообразна смес. Добавят се два жълтъка и две цели яйца.

Добавя се конякът и сместа се разбива, докато не заприлича на крем. Добавя се брашното и се замесва тесто, което трябва да е пластично. Оставя се в хладилника за 30 минути.

Разделя се на две неравни части. По-голямата се разточва и се слага в тава така, че да се оформят и стенички. Тестото се поръсва със смлените бадеми.

Отгоре се слагат черешите и се покриват с останалото тесто. В средата се прави дупка, за да излиза парата и сладкишът се пече 1 час на 180 градуса. Сервира се охладен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар