Френски пай с рататуй

05/07/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо799
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и патладжаните се обелват и се режат. Чушките се режат на едри ивици. Тиквичките се запържват в зехтина до златисто и се слагат на салфетки.

Патладжаните се запържват до златисто и се отцеждат на салфетки. Лукът и беконът се режат на ситно и се пържат заедно до златисто. Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се режат на ситно.

Добавят се към бекона с лука, посоляват се и се готвят на силен огън 10 минути. Приготвя се тесто, като 150 грама от маслото се смесват с брашното. Добавят се яйцата и 100 милилитра ледено студена вода.

Замесва се еластично тесто. Тавата за пая се маже с масло. По-голямата част от тестото се разточва и се слага в тавата така, че да се оформят стенички.

Отгоре се слага зеленчуковата смес. Защипва се и се пече 35 минути на 190 градуса. Сервира се горещ.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар