Патладжани с пармезан по градинарски

05/07/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267577
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите соса, в дълбок тиган загрейте зехтина. Прибавете чесъна и го задушете за 2-3 минути. Прибавете доматите, ригана и кипнете сместа.

Намалете огъня и ги задушете на бавен котлон 30-40 минути. Поръсете със сол. Загрейте фурната на 230 градуса.

Сложете предварително нарязаните и отцедени от горчилката резени патладжан в тава, поръсете ги със зехтин и сол и ги изпечете за 10 минути. Обърнете и печете още 10-тина минути.

Намалете фурната на 220 градуса. Наредете 1/3 от патладжаните в тава за печене и поръсете с доматения сос, моцарела, риган и пармезан.

Повторете процедурата, като завършите накрая с доматен сос и пармезан. Разпределете маслото, нарязано на ситно. Печете около 35 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар