Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Калцоне със зеленчуци

Калцоне със зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Калцоне със зеленчуци1 / 2
06/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разбира се, всеки сам избира как да си направи калцоне, но на вас ви препоръчваме да опитате нашия вариант със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • сол - 1 щипка
  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 350 мл топла
  • За пълнежа
  • зехтин - 1 ч.л.
  • червен лук - 1 глава
  • тиквички - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • моцарела - 150 г
  • прясно мляко
  • риган - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тестото, пресейте брашното със солта и добавете маята. Сипете водата и замесете тестото.

Покрийте и сложете на топло за 1 част. Междувременно загрейте лука и задушете лука и тиквичките за 3-4 минути.

Махнете от котлона, добавете доматите, моцарелата, ригана и подправките. Загрейте фурната на 220 градуса. Разточете тестото и изрежете кръгове.

Разпределете сместа върху тях, прегънете ги и притиснете краищата с малко прясно мляко. Печете пицата Калцоне в загрята фурна за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: