Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Обикновена полента

Обикновена полента

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Обикновена полента1 / 2
07/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 300 г
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • горгонзола - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 1.5 л вода и добавете солта. Намалете котлона и на тънка струйка сипете царевичното брашно, като непрекъснато разбърквате.

Гответе ястието около 40 минути, като непрекъснато го разбърквате.

Когато полентата стане готова, я обърнете върху чиния и я залейте с маслото и настърганото сирене горгонзола.

Поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: