Кефал с тиквички

07/07/2015
Mariana
отMarianaИноватор54293715
"Нищо не подчертава вкуса на тиквичките, както печения кефал или беше обратното?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 304
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на колелца с дебелина около половин сантиметър, посолете ги и ги оставете да се отцедят за около 30 минути, след което ги подсушете с домакинска хартия.

Смесете зехтина със солта, черния пипер и ригана и разбийте добре.

Почистете рибата и я подсушете. Овкусете със сол и черен пипер отвън и отвътре. Намажете рибата с зехтиновата смес. Сложете я в огнеупорен съд, подредете около него тиквичките, залейте с остатъка от овкусения зехтин.

Покрийте с фолио и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 15 минути. Отстранете фолиото, обърнете рибата и тиквичките и печете още 20 минути. Поднесете със соса от печенето.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар