Агнешко в мляко (Aab gosht)

12/07/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете шафрана в 1/4 ч.ч. вода. Накиснете агнешкото във вода за 30 минути. Пасирайте лука и го запържете в 2 с.л. олио.

Сварете месото с костите в 6 с.л. вода заедно със сол, дафиновия лист, 1 карамфил, 3 бр. кардамон, канелата и запържения лук. Извадете месото и отцедете бульона.

Междувременно кипнете млякото заедно с оставащия карамфил, кардамон и пръчицата канела. Щом млякото се редуцира до 1/3, махнете от котлона и оставете да се охлади.

Добавете сметаната и разбъркайте. Добавете месото и 3 ч.ч. от бульона към млякото. Загрейте оставащия олио, добавете копъра и след 20 секунди добавете кимиона и пипера.

Запържете за 10 секунди и залейте месото. Добавете захарта, овкусете със сол. Запечете докато месото покафенее.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар