Кайсиев сладкиш с розмаринова захар

12/07/2015
Анонимен
отАнонименМастър Шеф37211203
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със солта, добавя се нарязаното на кубчета студено масло и листенцата на един стрък розмарин. Реже се с нож, докато не стане на трохи. Добавя се яйцето и студена вода.

Замесва се тесто, прави се на топка и се прибира в хладилника за 30 минути. Разточва се и се слага в тава. Набожда се с вилица и се пече 10 минути на 180 градуса.

Медът се загрява на водна баня, за да се втечни. С него се намазва изпеченото тесто. Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се махат и плодовете се режат на тънки резени. Слагат се върху тестото.

Останалите листенца розмарин се смесват със захарта и се счукват в хаванче. С тази захар се поръсва сладкишът. Пече се 25 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар