Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с чесън и розмарин

Печено пиле с чесън и розмарин

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Печено пиле с чесън и розмарин1 / 2
16/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5
"Перфектното печено пиле - ароматно, с хрупкава коричка и толкова лесно"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • розмарин
  • чесън - 4 - 5 глави
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Сложете лимоновия резен и розмарин в пилето.

Разделете 3 или 4 от главите чесън на скилидки, но без да ги белите.

Оставащата глава чесън я разрежете и намажете пилето отгоре. Загрейте олиото в тенджера, добавете пилето и го запържете.

Овкусете със сол и черен пипер и прибавете всичкия чесън. Сложете капак и запечете пилето за около 85 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: