неделя, 21 декември

Конфитюр от дюли

Публикувана от:
Видяно: 18 684 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии и зимнина
Рецепта за Конфитюр от дюли
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8 буркана

Необходими Продукти

  • дюли - 3 кг
  • захар - 1, 5 кг
  • лимонтузу - 1 и 1/2 ч.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • индрише - 2 листа

Приготвяне на Конфитюр от дюли

Дюлите се измиват, обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Плодът се изсипва в дълбока тава и се поръсва с 1, 5 кг захар.

Налива се 500 мл вода и се слага на котлон. Като заври водата, започва да се бърка с решетъчна лъжица. Котлонът се намаля на по-слабо. Пяната, която се образува се обира.

След това се добавят 2 с.л. коняк, за да се запази цвета на сладкото. Когато се сгъсти сиропът, се добавя лимонтозуто и листата индрище. Разбърква се добре и се оттегля от котлона.

Конфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място.

4.6 от 9 Гласа

Отзиви (5)

  • 0
    0
    Отговор
    krpet@abv.bg

    2013-11-02, Оценка 5 от 5 за Конфитюр от дюли

    много хубава рецепта
  • 1
    0
    Отговор
    petia stankova

    2013-10-06, Оценка 5 от 5 за Конфитюр от дюли

    много добра рецепта,получи се прекрасен конфитюр
  • 6
    4
    Отговор
    Gost

    2011-11-21, Оценка 4 от 5 за Конфитюр от дюли

    Благодаря за рецептата. Бърз, лесен и мноооооого вкусен. Ето и една снимчица от резултата.
  • 0
    0
    Отговор
    kateto

    2011-11-08, Оценка 4 от 5 за Конфитюр от дюли

    Наистина е страхотен, рецептата е уникална.
  • 1
    0
    Отговор
    mariq georgieva

    2011-11-08, Оценка 4 от 5 за Конфитюр от дюли

    Уникален конфитюр.

Вкусна и лесна рецепта за Конфитюр от дюли. Не намерихте това което търсите? Разгледай другите ни специалитети за Конфитюр от дюли. Избрани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Конфитюр от дюли в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.