Конфитюр от дюли

18/10/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8 буркана
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо21 696
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 3 кг
  • захар - 1, 5 кг
  • лимонтузу - 1 и 1/2 ч.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • индрише - 2 листа

Приготвяне на Конфитюр от дюли

Дюлите се измиват, обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Плодът се изсипва в дълбока тава и се поръсва с 1, 5 кг захар.

Налива се 500 мл вода и се слага на котлон. Като заври водата, започва да се бърка с решетъчна лъжица. Котлонът се намаля на по-слабо. Пяната, която се образува се обира.

След това се добавят 2 с.л. коняк, за да се запази цвета на сладкото. Когато се сгъсти сиропът, се добавя лимонтозуто и листата индрище. Разбърква се добре и се оттегля от котлона.

Конфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.6
Общо 9 гласували
5 7
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
krpet@abv.bg
02.11.2013 07:22
много хубава рецепта
0
0
petia stankova
06.10.2013 21:13
много добра рецепта,получи се прекрасен конфитюр
1
0
Gost
21.11.2011 11:15
Благодаря за рецептата. Бърз, лесен и мноооооого вкусен. Ето и една снимчица от резултата.
6
4
kateto
08.11.2011 19:22
Наистина е страхотен, рецептата е уникална.
0
0
mariq georgieva
08.11.2011 19:20
Уникален конфитюр.
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Конфитюр от дюли. Не намерихте това което търсите? Разгледай другите ни специалитети за Конфитюр от дюли. Избрани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Конфитюр от дюли в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.