Конфитюр от дюли

18/10/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Винаги запазваме последното бурканче от този конфитюр само за себе си!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6-8 буркана
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо32 896
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват, обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Плодът се изсипва в дълбока тава и се поръсва с 1, 5 кг захар.

Налива се 500 мл вода и се слага на котлон. Като заври водата, започва да се бърка с решетъчна лъжица. Котлонът се намаля на по-слабо. Пяната, която се образува се обира.

След това се добавят 2 с.л. коняк, за да се запази цвета на сладкото. Когато се сгъсти сиропът, се добавя лимонтозуто и листата индрище. Разбърква се добре и се оттегля от котлона.

Конфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

krpet@abv.bg
krpet@abv.bg
02.11.2013 07:22
много хубава рецепта
0
0
petia stankova
petia stankova
06.10.2013 21:13
много добра рецепта,получи се прекрасен конфитюр
1
0
Gost
Gost
21.11.2011 11:15
Благодаря за рецептата. Бърз, лесен и мноооооого вкусен. Ето и една снимчица от резултата.
15
7

Виж всички коментари или напиши такъв