Телешко задушено с червено вино

15/07/2015
Mariana
отMarianaИноватор54293715
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 469
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете телешкото в дълбока купа и добавете продуктите за маринатата, като морковите и лукът трябва да бъдат настъргани. Оставете го да се маринова поне 24 часа, след което го извадете и го подсушете с домакинска хартия.

Оваляйте го в смес от брашно и сол и го запечатайте в загретия зехтин от всички страни. Кипнете маринатата, залейте месото. Захлупете и задушавайте в загрята на 170 градуса фурна за около 2.5 часа, като го обръщате на всеки 30 минути.

Извадете готовото месо в чиния за сервиране и го дръжте на топло, докато пасирате соса от печенето и зеленчуците. Поднесете телешкото, нарязано на филийки, обилно гарнирани със сос.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар