Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Унгарска баница

Унгарска баница

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Унгарска баница1 / 2
29/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Унгарски банички с извара и стафиди, които ще намерят място на трапезата и в сърцата ви"

Необходими Продукти

  • извара - 250 г
  • кори - 1 пакет за баница
  • стафиди - 150 г
  • масло - 125 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете изварата със стафидите, захарта, яйцата и ванилията. 1 белтък се отделя за намазване. Корите се разстилат 2 по 2. Първо се мажат с масло, разпределя се от плънката, завиват се на руло и се нареждат в намаслена тавичка.

Баничките се мажат отгоре с разбит белтък и се поливат с останалото разтопено масло.

Пекат се до загар в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
В Унгария ядох едни като банички, но от тесто с бадеми и вишни. Такова хубаво нещо беше! Ще пробвам в една, две от тези да сложа замразени вишни, та ако не стане да не развалям всичките. А може и да се получи.
03.05.2011 14:08