Панирани ябълки със сладко от смокини

22/08/2015
Готвач.бг
отГотвач.бгНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 бр. едри
  • сладко от смокини - 2 бурканчета (10 бр. смокини)
  • брашно - 300 мл
  • яйца - 3 бр.
  • бира - 200 мл
  • захар - 60 г
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Смесете жълтъците с бирата и разбийте добре, след което разбъркайте и с брашното.

Разбийте белтъците, като малко преди да са напълно разбити, добавете захарта и продължете разбиването, докато станат на сняг. Смесете ги внимателно с жълтъците.

Обелете ябълките и без да ги режете, издълбайте с ножче вътрешността със семките. Нарежете ги на кръгчета с дебелина 1 см. Потапяйте парчетата плод в панировката и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина от двете страни, докато добият апетитен и златист цвят.

Готовите ябълки отцеждайте върху кухненска хартия. Слагайте ябълките в подходящи чинии и в средата на всяка сложете по смокиня. Залейте с малко сироп от сладкото и поднесете.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар