Крем карамел със сладолед

08/08/2015
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5088145
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо926
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте в тиган 200 г захар, като бъркате, докато стане червеникавокафяв карамел. Долейте 100 мл вода о разбъркайте отново. Варете карамела, докато се сгъсти и разпределете в 10 малки шоли. Оставете настрана.

Кипнете млякото с останалата захар и разбъркайте. Снемете от котлона и след като температурата му падне на 50-60 градуса, долейте част от млякото в предварително разбитите яйца. Хубаво разбивайте и получената смес върнете в останалото мляко, като пак разбиете. Ароматизирайте с ванилия и разпределете млечната смес в шолите.

Подредете ги в голяма и дълбока тава, в която се долива студена вода. Сложете крем карамела да се пече на 180-200 градуса, като внимавате водата да не кипи по време на печенето. Кремът е готов, когато в образувалата се отгоре коричка направите малък разрез, а от него изтече само разтопен карамел.

Извадете от печката, оставете да изстинат и приберете купичките в хладилник за поне 2-3 часа. Преди поднасяне обърнете шолите в чинийки и гарнирайте с топка ванилов сладолед.
подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар