Боб чорба със запръжка

17/08/2015
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410306
"Ако ще е боб - да е пържен - нали знаете поговорката. А като го опитате, ще разберете и откъде идва "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 124
  • Преглеждания за месеца1255
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистения боб с 2 л вода да кипне и варете 15 минути още. Отцедете го и в същия съд долейте 3 л гореща вода, добавете боба и варете още 90 минути, но не покривайте съда.

Добавете почистените и нарязани лук, моркови, целина и чушка. След още 1 час варене добавете обелените и ситно нарязани домати.

Запържете брашното в олиото отделно до златисто, поръсете червения пипер, разбъркайте малко и разредете с малко бульон от чорбата.

Объркайте и застройте боба. Оставете да поври още за 5 минути, след което снемете и добавете нарязани ситно джоджен и магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар