Тиквички, пълнени с ориз

07/08/2015
Богдана
отБогданаНовак
"Стане ли топло, залагаме на по-леките ястия, като тези тиквички, пълнени с ориз "
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 676
  • Преглеждания за месеца458
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и надраскайте кората им с назъбената част на ножа. Разполовете и ги издълбайте, след което леко посолете вътре.

Запържете в 200 мл олио (или по малко, ако предпочитате) нарязания зелен лук и моркови за 10 минути. Добавете измития ориз и долейте 1 л гореща вода. Задушете за 15 минути във фурна и след това оставете да изстине, но без да разбърквате.

Добавете към ориза ситно нарязаните домати, черен пипер, магданоз, копър, сол и 1 белтък. Разбъркайте и напълнете тиквичките, като потопите краищата им в брашно.

Подреждайте ги в тава и залейте с останалото олио. Долейте и вряла вода, която трябва да покрие 2/3 от тавата, посолете и сложете да се пекат до готовност.

Разбийте киселото мляко, жълтъка, останалото брашно с отцедения бульон от тиквичките. Сипете сместа в тавата и оставете да кипне. При поднасяне поръсете с останалия нарязан магданоз и копър.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар