Самбал

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Самбал1 / 2
23/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1 бурканче
"Достатъчно печени ли сте, за да опитате от нашия Самбал?"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 150 г червени
  • чесън - 1 глава
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 50 мл червен винен
  • вода - 220 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете лютите червени чушки заедно със семките, като най-добре е това да стане в хаванче. Запържете скълцания чесън в олиото за кратко и добавете чушките.

Гответе за около 5 минути, като разбърквате.

Долейте вода и изчакайте да се редуцира. Овкусете пастата със сол и оцет. Съхранявайте я в стъклено бурканче в хладилник.

Тази люта паста Самбал е подходяща за месни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
и аз правих тези дни подобно нещо само че с ягоди и лютичко
14.05.2016 18:28
1