Бейти кебап

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Бейти кебап1 / 2
23/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 500 - 600 г телешка или агнешка
  • лук - 1 глава, средна
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка, скълцан
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • масло - за запържване
  • арабски питки
  • За соса
  • зехтин - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцания ситно лук объркайте със солта и добавете към каймата заедно с доматеното пюре, зехтина, скълцания магданоз и черен пипер. Омесете сместа добре и оставете в хладилник за 24 часа по възможност.

Загрейте маслото в подходящ съд и запържете каймата, като разбърквате, докато се сготви и добие по-тъмен цвят.

Намажете арабските питки със зехтин и завийте във всяка от плънката, така че да не изпадне. Намажете питките с още малко зехтин и от външната страна.

Подреждайте ги в тава и сложете да се запекат в умерена фурна за около 15-20 минути.

Объркайте съставките за соса и залейте изпечения кебап с него веднага след изваждането от фурната. Поръсете с магданоз.

Може да поднесете Бейти кебап с нарязани домати и краставици, лук и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Този кебап се казва Сарма бейти кебап.Характерното в Бейти кебапа е чесъна,който не виждам да фигурира в рецептата ви.Трите кебапа - Адана,Урфа и Бейти изглеждат почти еднакво,разликата е във вкуса им.Адана кебапа е лют,Урфа е кебапа с най-малкото подправки,а Бейти кебап е най-ароматния,заради чесъна и магданоза.Надявам се да е просто пропуск от Ваша страна и админите ще поправят грешката :)
ПП:Снимката е чудесна,точно като от турски ресторант.
04.01.2017 00:10
1