Хрупкава Патица по пекински

21/07/2015
neda ivanova
отneda ivanovaНовак
"Има поне 1001 начина за приготвяне на Патица по пекински, но тайната на Хрупкавата Патица се крие тук"
Приготвяне60 мин.
Готвене360 мин.
Общо420 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 614
  • Преглеждания за месеца624
  • Преглеждания за седмицата119
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр. (2 кг)
  • шери - вермут
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 14 малки глави
  • палачинки - 24 бр. (от вода и брашно)
  • За маринатата
  • джинджифил - 6 резенчета (20 г сушен)
  • праз - 2 стръка
  • вода - 1.5 л
  • мед - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • За сос Хойсин
  • конфитюр от сливи - 250 г
  • соев сос - 3 лъжици
  • шери - 1 лъжица
  • канела
  • чили - смляна люта чушка
  • джинджифил - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патицата, почистете я и я подсушете много добре - важно е да е напълно суха!

Сложете я в желязна тенджера и варете до побеляването ѝ. Извадете я и отново я изсушете напълно. Намажете патицата със сол и шери от вътрешната страна.

Смесете съставките за маринатата и сложете патицата вътре. Сложете я отново да се вари, като през цялото време трябва да е покрита с течност. По време на варенето я обърнете на няколко пъти. Извадете патицата и я изсушете пак (може да ползвате вентилатор).

Загрейте фурната на 175 градуса. Сложете патицата върху метална скара, а отдолу сложете тава с вода, която не трябва да докосва птицата. Печете патицата за около 90 минути, обърнете я и продължете печенето още 30 минути - кожата трябва да добие червеникаво-кафяв цвят и да стане хрупкава.

Следва да обезкостите патицата и да я нарежете на парчета цялата, които лесно може да сглобите до първоначалния вид на птицата в продълговата плоска чиния.

Патицата по пекински се поднася с палачинките, с нарязаните зелени пера на праза и сос Хойсин. За него смесете всички съставки в съд на котлона, бъркайте, докато се посгъсти и след това охладете. Сложете го в хладилника, докато дойде ред да се използва.

Когато хапвате ястието, топвайте перцата на праза в соса и ги слагайте с парчета от патицата в палачинка, която се прегъва на четири.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар