Ябълков тарт с лук и Грюер

21/07/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър1186278897
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тестото, пресейте брашното с горчицата. Добавете маслото и сиренето и 30 мл вода и оформете тесто. Охладете за 30 минути.

Междувременно направете пълнежа. Разтопете маслото и запържете лука. Добавете нарязаната ябълка и задушете за още 2-3 минути. Охладете.

Разточете тестото и го сложете във форма за пай с диаметър 20 см. Охладете за 20 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете върху разточеното тесто хартия и отгоре сипете боб. Запечете за 20 минути.

Разбийте яйцата, сметаната, подправките и горчицата. Настържете 2/3 от сиренето и го добавете. Сипете в изпечената основа. Нарежете останалия грюер и го сложете отгоре.

Намалете фурната на 190 градуса и печете още 20 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар