Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Ябълков тарт с лук и Грюер

Ябълков тарт с лук и Грюер

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Ябълков тарт с лук и Грюер1 / 2
21/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • брашно - 225 г
  • горчица - 1/4 ч.л.
  • масло - 6 с.л.
  • грюер - 75 г настърган
  • За пълнежа
  • масло - 2 с.л.
  • ябълки - 2 бр. малки
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 150 мл
  • подправки - 1/4 ч.л. сушени
  • горчица - 1/2 ч.л.
  • грюер - 115 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тестото, пресейте брашното с горчицата. Добавете маслото и сиренето и 30 мл вода и оформете тесто. Охладете за 30 минути.

Междувременно направете пълнежа. Разтопете маслото и запържете лука. Добавете нарязаната ябълка и задушете за още 2-3 минути. Охладете.

Разточете тестото и го сложете във форма за пай с диаметър 20 см. Охладете за 20 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете върху разточеното тесто хартия и отгоре сипете боб. Запечете за 20 минути.

Разбийте яйцата, сметаната, подправките и горчицата. Настържете 2/3 от сиренето и го добавете. Сипете в изпечената основа. Нарежете останалия грюер и го сложете отгоре.

Намалете фурната на 190 градуса и печете още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: