Златна вегетарианска паеля

18/07/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810078
"Точно една щипка шафран стига, за да превърне обикновената паеля в златна. А вкусът трудно можем да опишем с думи "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 416
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете шафрана в 3-4 с.л. топъл бульон и го оставете за 5 минути. Междувременно загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука и чесъна. Добавете двата вида ориз и задушете за 2-3 минути.

Добавете бульона, тиквата и шафрана, разбъркайте, кипнете и намалете огъня до минимум. Сложете капак и задушете за 15 минути. След това добавете нарязаните моркови, чушка, домати, сол и черен пипер.

Сложете отново капака и задушете за още 5 минути. Накрая добавете гъбите и задушете за няколко минути докато станат готови. Поднесете веднага.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!