Златна вегетарианска паеля

18/07/2015
"Точно една щипка шафран стига, за да превърне обикновената паеля в златна. А вкусът трудно можем да опишем с думи "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 755
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • шафран - 1 щипка
  • бульон - 750 мл зеленчуков
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз - 275 г дългозърнест
  • див ориз - 50 г
  • тиква - 175 сварена и нарязана
  • моркови - 175 г
  • чушки - 1 бр. жълта
  • домати - 4 бр.
  • гъби - 11 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете шафрана в 3-4 с.л. топъл бульон и го оставете за 5 минути. Междувременно загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука и чесъна. Добавете двата вида ориз и задушете за 2-3 минути.

Добавете бульона, тиквата и шафрана, разбъркайте, кипнете и намалете огъня до минимум. Сложете капак и задушете за 15 минути. След това добавете нарязаните моркови, чушка, домати, сол и черен пипер.

Сложете отново капака и задушете за още 5 минути. Накрая добавете гъбите и задушете за няколко минути докато станат готови. Поднесете веднага.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар