Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус би тахина

Хумус би тахина

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Хумус би тахина1 / 2
20/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"И ако си мислите, че е лесно да приготвите хумус - прави сте - а този е просто великолепен"

Необходими Продукти

  • нахут - 150 г
  • лимонов сок - от 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л. + още за поднасяне
  • кайенски пипер - 1 щипка
  • тахан - 150 мл
  • черен пипер
  • магданоз - за украса
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода и ставете да за 1 нощ. Отцедете и кипнете за 10 минути. Намалете огъня и варете още 90-120 минути.

Отцедете. Пасирайте до получаването на гладко пюре. Добавете лимоновия сок, чесъна, зехтина, кайенския пипер и тахана. Пасирайте отново.

Овкусете със сол и черен пипер и прехвърлете в чиния за сервиране. Поръсете с още зехтин и кайенски пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Грешно е написано, в Израел се нарича хумус им тхина, което ще рече хумус с тхина, което си е паста за мазане и консумиране от двата продукта. Има и варианти по отделно, чисти натурални или с добавки.
09.06.2023 18:27