Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Египетски ориз с леща

Египетски ориз с леща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Египетски ориз с леща1 / 2
20/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Сензация!!! Тайната на Клеопатра за царствена фигура се крие в тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • леща - 350 г
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 3 с.л.
  • кимион - 1 с.л. зърна
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ориз - 225 г дългозърнест
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата в студена вода и я оставете така за няколко часа. Сложете в тенджера, залейте с достатъчно вода, кипнете и варете около 40 минути на бавен огън. Отцедете.

Нарежете лука. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете едната глава лук. Добавете лещатата, солта, пипера, кимиона и канелата.

Добавете ориза и залейте с вода. Сложете капак и задушете за 20 минути или докато оризът омекне.

Загрейте оставащия зехтин и запържете другата глава лук до покафеняване. Сервирайте ястието, поръсено с лука и магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: