Сос Чимичури

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Сос Чимичури1 / 2
25/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Никак не е трудно да приготвите този ароматен сос, който ще подчертае вкуса на всяко месо, приготвено от вас"

Необходими Продукти

  • магданоз - 2 връзки
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 1 голяма глава
  • зехтин - 180 мл
  • оцет - 90 мл
  • чили - 1 с.л. лют червен пипер
  • сол - 2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • вода - 1 ч.ч. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете магданоза, зеления лук и чесъна.

Сипете ги в блендер или кухненски робот, добавете зехтина, оцета, чилито, сол, риган и пасирайте.

Финално долейте и водата и отново пасирайте.

Със сос Чимичури може да мариновате пилешко, телешко или да гарнирате с него сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: